У Луцьку відкрилась виставка світлин з Донеччини

До Дня Соборності України у приміщенні Луцької міської організації Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» відкрилася фотовиставка «Схід та Захід разом». Світлини були зроблені прес-секретарем партії Анною Єкименко-Поліщук під час поїздки на Донеччину та перебування жителів Сходу у Луцьку.

hesddnijhly

Лучани та гості міста мають змогу побачити світлини зроблені на Сході, серед яких є фотографії предметів української культури та побуту, тамтешніх краєвидів, народного музею та заповідників. Окрім того, відомо, що Луцьк та Волноваха Донецької області є містами-побратимами, тому лучани часто мають приємну можливість приймати гостей з Донеччини. Так з’явилися більшість виставкових фотографій: «Приїзд дітей із Волновахи», «Зустріч гостей зі Сходу» тощо. Особливо емоційне фото прощання двох дівчаток – однієї із Заходу, іншої зі Сходу, –  яке є доказом любові та братерства між нашими регіонами.

5mrjm38huxe

«День проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки (УНР) і Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) з 1919 року і до сьогодні уособлює в собі незламну волю жителів Заходу і Сходу до консолідації українського народу. На знімках видно, що ми не такій вже й різні, як це нам даремно намагалися довести протягом десятків років! Побут на Сході такий же, як і на Заході. Спільне у нас і прагнення бути соборною і незалежною державою! Спільна гордість, що ми українці!» – наголошує активістка Волинського осередку Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Ярина Середюк.

sr8yldbhops

«Сталося так, що саме бойові дії на Сході об’єднали Україну… Тепер й я часто буваю у Донецькій області, спілкуюся з багатьма людьми там. Й усі ми розуміємо, що насправді відмінності між нами шукали політики. Насправді ми всі – українці, ми однаково живемо, працюємо, кохаємо… Саме тому ми вирішили зробити й виставку фотографій, аби лучани теж мали змогу побачити, що там так, як й на Волині. Хіба, можливо, інші візерунки на вишитих сорочках…» – зауважив голова Волинської територіальної організації партії Блок Петра Порошенка “Солідарність” Роман Романюк.

l0yzjazh24g