У Луцьку допомагають малозабезпеченим родинам

Депутат Луцької міської ради з фракції “Солідарність” Петро Нестерук укотре зустрівся з представниками малозабезпечених та багатодітних родин, аби вручити їм гостинці та сертифікат на безкоштовне харчування дітей у школі №17. Про це інформує Волинь24.

У школі №17 міста Луцька новорічно-різдвяні свята підсумували затишною, майже родинною імпрезою.

19-го січня, у день Водохреща, в актовій залі навчального закладу провели зустріч з представниками малозабезпечених родин та сімей, що потребують особливої підтримки.

Привітати присутніх прийшли заступник Луцького міського голови Андрій Киця та депутат Луцької міської ради Петро Нестерук, керівник луцького центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан.

У навчальному закладі навчається понад 500 школярів. Саме за сприяння депутата Петра Нестерука і цей округ, і ця школа, зокрема, постійно відчувають турботу та мають значну матеріальну підтримку.

“Власне, то вже друга подібна зустріч із малозабезпеченими сім’ями нашого мікрорайону. Попереднього разу в такому колі ми збиралися з нагоди Великодня. А цього – таким чином підсумували новорічно-різдвяні свята. Вони вже закінчуються, але кожному хочеться ще хоч на мить втримати святковий настрій.

Тож, саме на Водохреще, ми вирішили подарувати гарний настрій людям, особливим родинам, та вручити їм певні гостинці. А крім того, школа отримає ще й сертифікат на безкоштовне харчування для 15-ти учнів, серед яких й діти учасників АТО”, – розповів луцький обранець.

“Якщо людина, котра заробила певні статки, надає свої кошти на такі потреби, – чудовий приклад іншим. Це гарно, що у школи є такий меценат”, – зазначив Андрій Киця.

“Це постійна турбота та підтримка. Чи-то йдеться про утеплення школи, чи-то про купівлю нового комп’ютерного класу для школярів… Звичайно, за це ми вдячні усьому депутатському корпусу Луцької міської ради. Але наш депутат тут грає першу скрипку.

Сьогодні ми знову отримали від нього сертифікат від благодійного фонду Петра Нестерука “Дізар”, який дасть можливість харчувати безкоштовно 15 діток, яких ми вже не перший рік так харчуємо. У нас дуже багато родин, які малозабезпечені, а за сьогоднішніх цін необхідність у такій підтримці неабияка”, – наголосив директор школи №17 Олег Мах.

Розчулена такою турботою мешканка мікрорайону Ольга Сколінчук розповіла: “Так склалося, що я матір-одиначка. Я сама виховую сина Владислава, він навчається у 4-му класі. Чесно кажучи, дуже складно нам, тому що коштів постійно не вистачає. Відтак щиро вдячна за уважність до нашої долі. Безкоштовне харчування у школі буде нам із сином неабиякою підтримкою”.

Школярі влаштували справжнє дійство прощання із новорічно-різдвяними святами. Потішили всіх колядками, щирим гумором, піснями та віншуваннями. І – отримали солодкі гостинці.

Вручивши мешканцям мікрорайону продуктові набори, депутат Петро Нестерук зазначив: “А тепер готуємося, друзі, до весни, до толоки!”.

…А згодом разом із Андрієм Кицею та Олегом Махом оглянули новий комп’ютерний клас. Цього дня школа №17 отримала ще один вагомий подарунок: старі “ветерани-комп’ютери” тут замінили новими та сучасними.

Нагадаємо, під кінець грудня місто отримало три мільйони гривень з Державного бюджету на закупівлю оргтехніки для навчальних закладів. У 17-й школі переконані: сучасна техніка дасть змогу школярам удосконалити свої знання, мати нові здобутки.

Олег Мах повідомив також, що недавно отримали звістку із Румунії про те, що проект, написаний вчителями цієї школи, переміг у міжнародному гранті. Навчальний заклад отримає дві тисячі євро на облаштування дендропарку. Цікаво, що проект 17-ї школи був єдиним від України і конкурував із проектами кількох країн.

А тому незабаром навчальна установа матиме черговий привід для гарного свята.