Надія Замрига: “Госпітальний округ потрібен Володимир –Волинському”

На першому обговоренні питання створення у області госпітальних округів, яке відбулось у місті Нововолинську, депутат з фракції «Солідарність» Володимир-Волинської міської ради представляла Надія Замрига. Надія Миколаївна вперше обрана депутатом міськради, очолює постійну комісію з питань соціального захисту населення та у справах учасників АТО і членів їх сімей. Сама ж депутат є військовослужбовцем 14-ї ОМБр, наразі приїхала у відпустку з зони проведення антитерористичної операції, а більшість часу жінка проводить на Донеччині, у місті Мар’їнка, де виконує обов’язки прес-офіцера бригади. До участі у обговоренні важливого питання щодо формування госпітальних округів долучилась із переконанням, що саме в рідному Володимирі-Волинському він має бути створений.

«Якщо говорити про склад населення міст та його потреби у медобслуговуванні, то варто зауважити, що наразі нововолинські шахти працюють в мінімальному режимі, а у Володимирі-Волинському діє три військові частини. Це треба врахувати і рішення адаптувати до потреб пацієнтів», – наводила аргументи на користь свого міста Надія Замрига. Вона також вважає, що діяти виключно за постановою Кабінету Міністрів не варто, а от різні пропозиції щодо медичног центру варто обговорити, аби рішення не приймати лише на основі цифр і відсотків.

Підтримали цю думку інші військові. Вони переконані в тому, що госпітальний округ необхідний Володимиру-Волинському, адже багато військовослужбовців внаслідок війни потребують лікування та реабілітації.

Зазначали також, що важко доведеться з доїздом, люди з навколишніх сіл та районів змушені будуть минати Володимир-Волинський, щоб потрапити в нововолинську лікарню. Крім того, фракція партії «БПП «Солідарність» вважає, що також потрібно орієнтувались на те, що поруч із Володимиром-Волинським пункт митного пропуску “Устилуг”, де кожного дня є багато людей, яким може знадобитися медична допомога.