У Луцьку продовжують боротись із продажем алкоголю вночі

У Луцьку протягом минулого місяця було проведено 38 рейдів та складено 65 протоколів щодо незаконного продажу алкоголю після 22 години. Інформацію повідомили на комісії з питань торгівлі та послуг, 21 грудня.

Депутат Луцької міської ради від фракції «Солідарність» Петро Нестерук поцікавився у представників міської влади та муніципальної поліції яким чином організовуються рейди та на основі чого штрафують приватних підприємців. Окрім того, депутата зацікавило, чи багато підприємців оскаржують дії правоохоронців в суді.

В результаті обговорення стало відомо, що муніципальна поліція тісно та плідно співпрацює з міською радою, рейди відбуваються щотижня. Наразі розпочинається активна боротьба із незаконним виготовленням та продажем сурогатного спирту. Загалом власники та підприємці не входять у конфлікт із місцевою владою та не оскаржують штрафи в суді. Проте є кілька точок продажу, які гнівно не виконують заборони та грішать регулярною торгівлею спиртних напоїв після 22-ї години.

Останнім часом великою проблемою є заклади, які позиціонують себе комп’ютерними клубами.

Окрім того, що вони працюють без дозволу в нічну пору, під час рейдів власники зачиняють двері та не впускають правоохоронців до закладу. Через прогалини в законі представники місцевої влади не мають ніякого впливу на порушників. Цю проблему члени комісії вирішили взяти під контроль та найближчим часом вирішити проблему.