У Луцьку вшанували жертв голодомору

За два роки Радянська влада знищила мільйони українців тільки через те, що вони належали до нашої нації. Традиційно 26 листопада на Волині вшанували усіх, хто загинув страшною смертю не маючи їжі.

img_0655

Скорботна хода розпочалася на Театральному майдані звідки тисячі лучан на чолі з духовенством та владою рушили у старе місто. Долучились до акції й представники партії Блок Петра Порошенка «Солідарність». Очільник осередку Роман Романюк зауважив, що ми повинні пам’ятати ці чорні сторінки історії, аби не допустити повтору у майбутньому. «Зараз наші сусіди намагаються зробити все, аби про страшний геноцид – забули. Вони вилучають розділи з підручників, книги про голодомор з бібліотек. Але наше завдання зберегти пам’ять про ці страшні роки, передати її нашим дітям. Адже колись наші рідні гинули за право бути українцями», – переконаний він.

img_0632

Волинь в меншій мірі постраждала від голодомору. Саме тут багато жителів зі Сходу шукали прилисток та надію на життя. Тож багато волинських родин ділились останнім хлібом, аби врятувати незнайомих їм людей. Саме це милосердя слугує прикладом, який необхідно наслідувати.

img_0697

Тож сьогодні відбулося відкриття пам’ятника християнському милосердю, ініціатором якого був Григорій Гуртовий, якому вижити допомогли саме на наших землях. Опісля освячення учасники ходи попрямували на Замкову площу.

img_0668

Тут помолились за душі полеглих та засвітили лампадки пам’яті про тих, хто віддав своє життя в далекі тридцяті роки.

img_0716

img_0631