У Луцьку хочуть виховувати патріотичну молодь

Вже кілька місяців поспіль обговорюється ідея створення Центру національно-патріотичного виховання дітей та молоді у Луцьку. Щоразу на сесії Луцької міської ради проекту не вистачає кількох депутатських голосів, проте це не зупиняє ініціаторів регулярно виносити це питання на обговорення.

Не є винятком й засідання комісії з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму, яка проходила 25 листопада.

Депутати Луцької міської ради від фракції «Солідарність» Наталія Бунда та Андрій Авраменко підтримали проект своїми голосами, адже вважають, що робота відповідного центру потрібна для того, аби виховувати молодь в патріотичному напрямку.

«Я буду підтримувати проект, цей центр буде зв’язуючою ланкою між управліннями освіти та культури. Головне, аби не дублювались їхні функції. Хочеться, щоб наші діти з малечку казали, що вони горді бути лучанами та українцями». – зауважила Наталія Бунда.

Андрій Авраменко підтримав колегу та зауважив, що патріотизм не повинен бути показовим, а щирим. «Хочеться, щоб люди розуміли, що одягнути вишиванку ще не означає бути патріотом», – резюмував депутат.

В результаті проект підтримали усі члени комісії, подальша його доля вирішиться на черговій сесії луцької міської ради.