Депутат Олександр Козлюк звітує про роботу  

Район на проспекті Соборності, який у Луцькій міській раді представляє депутат Олександр Козлюк, за минулий рік зазнав більших змін, ніж, мабуть, за попереднє десятиліття. Мешканці району знають, що ініціатором розвитку мікрорайону є депутат міської ради з фракції “Солідарність” Олександр Євгенович, із яким більшість жителів цього округу знайома особисто.

Сам депутат мешкає в одній із квартир дев’ятиповерхівки у своєму окрузі, знає напам’ять усі будинки, котрі входять у коло його відповідальності, вивчив усі проблеми району, для вирішення яких докладає максимум зусиль. Щодня він отримує по кілька телефонних дзвінків від мешканців округу, і жодне зі звернень не лишає без уваги.

– Олександре Євгеновичу, які будинки входять в округ, що нині представляєте у Луцькій міській раді?

– Це будинки на проспекті Соборності, 30, 32, 32а, 32б, 34, 36, 38, 38а, 40, 42, 42а, 37, 37а і 35.

– Всі номери вивчили напам’ять?

– Особливо не вчив, самі запам’яталися за час роботи. Щоб вирішувати проблематику району, треба її насамперед знати і розуміти.

– Яке досягнення за рік депутатства вважаєте найвагомішими?

– Найперше – це облаштування і благоустрій прибудинкових територій, які давно потребували цього. На сьогодні повністю наявне фінансування ремонтних робіт. Вже вдалось відремонтувати заїзди, через які ще в 2015 році не було можливості пройти і проїхати через ями та калюжі.

– Чи доводилось вирішувати питання на рівні Верховної Ради України?

– Так, вдалось забезпечити відшкодування заробітних плат мобілізованих бійців. Згідно із законом, суб’єкт господарювання зобов’язаний виплачувати заробітну плату працівнику, якого демобілізували для служби в АТО. У 2015 році частково ці кошти підприємцям відшкодовувала держава, а у 2016-му цього в бюджеті не передбачили. Я ініціював депутатський запит до Верховної Ради України щодо нарахування і відшкодування цих заробітних плат тим суб’єктам господарювання, в яких є наймані працівники, котрі були призвані. Мій запит був підтриманий.

– Які депутатські запити вдалось реалізувати у вашому окрузі?

– Спільно із поліцією вирішили питання щодо діяльності гральних закладів у моєму окрузі. Також спільно із патрульною поліцією усунули руйнацію пішохідного тротуару біля закладів торгівлі, викликану постійним рухом вантажних автомобілів.

Більшість моїх депутатських звернень стосувалася господарської діяльності округу. Один із них – щодо встановлення індивідуальних теплових пунктів. Передбачено їхнє встановлення у будинках мого округу – Соборності, 32, 32а, 32б, 34, 35, 37, 37а, 38, 38а, 40, 42 і 42а,. Ці будинки внесені у програму і будуть облаштовані індивідуальними тепловими пунктами, найімовірніше, у 2017 році.

– Яка вигода від цих теплових пунктів?

– Насамперед фінансова. Вони забезпечують економію при оплаті за комунальні послуги близько 40%. Крім того, дають можливість регулювати рівень обігріву квартир у будинку залежно від погодних умов. Мешканці зможуть посилювати опалення в морози і робити його слабшим при потеплінні.

– Які ще ініціативи вдалось втілити в життя?

– Ще у 2015 році ініціював облаштування під’їзних шляхів до будинку на Соборності, 32а, 32 в арку, 38 і 40. Був здійснений капітальний ремонт цих територій. Також за моєю ініціативою облаштовано пішохідні доріжки на пр. Соборності, і нині триває капітальний ремонт пішохідної доріжки на Соборності, 33, 35 і 37а. Там укладають сучасне якісне покриття із тротуарної плитки і облаштовують велодоріжки.

Також ініціював включення в бюджет капітальний ремонт дворових територій на пр. Соборності 30, 32, 32а, 32б, 34 (38а, 38, 40, 42, 42а будуть виконані у 2017-му). А дворові території будинків 35 і 37 плануються до ремонту у 2018 році.

Важливим для всіх мешканців округу стало усунення величезної калюжі на пр. Соборності, 38а, яка ускладнювала життя і пішоходам, і автомобілістам вже років із 10. Нині проблему усунено.

На прохання мешканців у одному із дворів встановлена шведська стінка.

Також у дворах, де будуть облаштовані дворові території, пішохідні доріжки матимуть покриття із бруківки, встановимо зовнішнє освітлення, буде проведена ревізія каналізаційних систем.

У 2016 році завершимо капітальні роботи на Соборності, 30, 32, 32а, 32б і 34. На жаль, підрядник затримав роботу на цій території, але власник підприємства, який проводить благоустрій, пообіцяв, що протягом місяця роботи будуть завершені.

Щодо освітлення дворових територій, проведені роботи на Соборності, 42, 42а. А капітальний ремонт і встановлення додаткових ліхтарів – у найближчих планах. Будуть облаштовані і обгороджені території для смітників. Частково ці роботи здійснені.

Також отримав звернення щодо вилову бездомних тварин. Значною мірою проблема вирішена. Виникло питання із місцевою мешканкою, яка утримує вдома велику кількість собак. Нині ми врегульовуємо проблему на законодавчому рівні, аби мати можливість очистити територію в цій будівлі від надміру тварин.

– Часто буваєте у своєму окрузі?

– Я живу у ньому (сміється – авт.). Щотижня проходжусь по округу, щомісяця стараюсь оглянути всю територію, аби перевірити, що вдалось досягти, а що потрібно вирішити.

Однак, хочу наголосити, що самому, без підтримки мешканців, мені не впоратися Я радий, що нині маю повне порозуміння і взаємодію із більшістю мешканців округу, із головами ОСББ. Ми співпрацюємо, маємо результат, і я впевнений, що вдасться зробити набагато більше.

Ольга Федоренко