У Луцьку учасникам АТО надаватимуть житло на умовах співфінансування

Депутати Луцької міської ради нарешті вирішили найгостріше питання, що стосувалось виділення житла на умовах співфінансування учасникам бойових дій, інвалідам війни, які були призвані на військову службу по мобілізації для участі в проведенні антитерористичної операції, а також членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти військовослужбовців зазначених категорій на 2017-2019 роки. Обговорювали проблему 26 жовтня на пленарному засіданні Луцької міської ради.

Луцька влада спільно з учасниками АТО розробила програму забезпечення житлом військових. Її Бюджет на 3 роки становить 96 мільйонів гривень, з яких 24 мільйони профінансує міський бюджет.

Так, місто не має можливості надавати земельні ділянки, тож пропонується виділяти 25% коштів від вартості квартири.

Найгостріше обговорення викликала пропозиція щодо зміни площі виділеної на квартири. В проекті прописано, що площа виділена на житло не повинна перевищувати 50 метрів квадратних, натомість деякі депутати не були згідні з таким пунктом програми.

Депутат Луцької міської ради від фракції «Солідарність» Артем Запотоцький нагадав, що згідно санітарної норми закону України про приватизацію житла на одну особу виділяється 21 квадратний метр плюс 10 метрів на сім’ю. «Я прошу депутатів підтримати цю пропозицію. Ми ж не лімітовані в часі. Ми можемо розтягнути виконання цієї програми і на 10, і на 15 років. Всі учасники бойових дій та їхні сім’ї повинні бути забезпечені житлом», – зауважив депутат.

Окрім того, Артем Запотоцький наголосив, що сума виділених коштів із бюджету не повинна бути збільшеною, адже розглядати потрібно й інші питання. «Сума повинна бути зафіксованою на кінець цього року», – заявив депутат.

В результаті обговорення депутати дійшли спільного висновку не обмежувати виділення площі 50-ма квадратними метрами, а надавати її згідно законодавства.