У Луцьку не хочуть збільшувати кількість КП

Імовірність заснування комунального закладу «Центр патріотичного національного виховання» у Луцьку вже вкотре обговорювали на комісії з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму, 24 жовтня.

Ідею створити окремий комунальний заклад обґрунтовують тим, що громадські організації, які працюють у цьому напрямку займаються своєю діяльністю не на постійній основі, а від події до події. На думку ініціаторів проекту навчально-виховні заклади та міська влада проробляє роботу в патріотично-виховному напрямку не на достатньому рівні.

В свою чергу, депутат Луцької міської ради від фракції «Солідарність» Андрій Авраменко на даному етапі запропонував створити одну вакансію у Відділі у справах сім’ї та молоді Луцької міської ради. А вже потім, після певного періоду робити висновки чи потрібно створювати ціле комунальне підприємство.

«Одні комунальні заклади просять по одній ставці і їх не підтримують, а тут цілий заклад створити хочуть. Тим паче, в нас є цілий відділ, який дотично займається цим питанням. Тому, я вважаю, низька імовірність, що депутати проголосують за цей проект на сесії. У зв’язку з цим ми й пропонуємо затвердити поки хоча б одну людину», – наголосив Авраменко.

Депутат Луцької міської ради від фракції «Солідарність» Наталія Бунда підтримала колег та погодилась, що в їхніх словах є раціональне зерно.

«На даному етапі повинна бути одна людина, яку сприймають та поважають, яка працювала в напрямку патріотично-виховної роботи. Бо дуже часто виходить так, що людина з громадського середовища потрапляє в міську раду, змушена діяти в рамках і обмеженнях закону і розуміє, що все робиться не так легко, як здавалося б. Я погоджуюсь, що має бути координація , має проводитись робота з дітьми та молоддю, щоб ми ростили свідомих українців», – зауважила Бунда. Депутат запропонувала поступово проробляти цей проект і затвердити поки одну-дві людини на відповідні посаду. Таким чином показати, що є ще один напрям роботи в перспективі.

Члени комісії не підтримали проект.