У Луцьку хочуть реорганізувати процедуру демонтування споруд

Депутати Луцької міської ради прийшли до спільного рішення, що процедура демонтування тимчасових споруд муніципальною поліцією потребує коректив. Проблему обговорювали на комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту, 21 жовтня.

 

Обговорення процедури демонтажу виникло не з повітря, адже на комісію звернулась жителька Луцька, в якої незаконним чином муніципали хочуть знести дерев’яну конструкцію по вулиці Кожедуба. Причиною того стала відсутність документів на побудову споруди у Міській раді та їхня наявність у власника конструкції.

 

Депутат Луцької міської ради від фракції «Солідарність» Артем Запотоцький зауважив, що таких випадків є дуже багато і він сам неодноразово стикався з такими проблеми особисто. «Ми стали заручниками цієї ситуації у зв’язку із змінами законодавства. Це стосується не лише тимчасових споруд. Такі проблеми є і будуть виникати в майбутньому», – наголосив депутат.

 

На думку Артема Запотоцького процедура демонтування споруд потребує реорганізації. А лучанці, яка звернулась до членів комісії порадив створити ОСББ, щоб в майбутньому таких проблем не виникало. «Створіть там гуртом ОСББ і будете знати, що це ваша земля», – зауважив депутат.

 

Наступного тижня члени комісії перевірять стан будівлі, яку хочуть знести та запросять на засідання очільника муніципальної поліції для того, аби обговорити проблеми процедури.