У Луцьку недільній школі на ЛПЗ виділять землю

Питання про надання релігійній громаді в постійне користування земельної ділянки по вулиці Даньшина вирішилось на користь храму. Про це стало відомо на пленарному засіданні Луцької міської ради, 28 вересня.

Питання щодо надання земельної ділянки релігійній громаді з метою створення недільної школи розглядалось вже кілька сесій поспіль. І, хоча депутати проголосували за відповідне рішення, на релігійну громаду позивались до суду, що призупинило реалізацію проекту.

Депутат Луцької міської ради, очільник Луцького міського осередку партії «Солідарність» Євген Ткачук був ініціатором відповідного проекту рішення і досить довгий час боровся за будівництво недільної школи на районі ЛПЗ.

«Хочу подякувати шановним депутатам, які відразу підтримали відповідний проект рішення, надіюсь ви й цього разу проголосуєте за. Хочу пояснити, чому була заминка, за цим стоїть два чоловіки. Було звернення від них до суду. Вони хотіли відібрати в громади землю і продавати за високими цінами. Також було звинувачення, що ми відносимось до них неправомірно, звертались до суду про розпуск міської ради. Бог їм суддя», – пояснив Євген Ткачук.

Депутат зауважив, що в недільній школі будуть відкриті гуртки, де займатимуться діти, які проживають на ЛПЗ. Депутати міської ради підтримали проект рішення більшістю голосів.