У Луцьку не заборонили встановлювати торгові кіоски

У Луцьку тимчасові споруди для здійснення підприємницької діяльності працюватимуть й надалі. Таке рішення депутати прийняли на сесії Луцької міської ради, 28 вересня.

Під час сесії Луцької міської ради розглядали проект рішення полягав втому, щоб накласти мораторій на встановлення малих архітектурних форм на вулицях Воїнів Інтернаціоналістів, Кравчука, Конякіна, Володимирська, Дубнівська, Федорова, Ветеранів, Окружна та інших. Окрім того, була ідея створення схем для розміщень відповідних об’єктів по місту.

Депутат Луцької міської ради від фракції «Солідарність» Олександр Козлюк зазначив, що розбиратись із ситуацією потрібно, адже проблема дійсно існує та потребує вирішення.

«У зв’язку з наказом було створене відповідне положення, яке затвердили на сесії Луцької міської ради. Чому це питання виникло саме по цих вулицях? Дам приклад. Є супермаркет, збоку від нього – вільна земельна ділянка. Суб’єкт господарювання має право розмістити там тимчасову споруду. Питання полягає в тому кому надавати цю земельну ділянку в користування, яка прерогатива? Люди ображаються, чому їм відмовляють у встановленні МАФів. Тому цей проект виноситься на сесію, щоб упорядкувати та обговорити нагальні питання по цих вулицях», – зауважив Козлюк.

Депутат закликав колег підтримати відповідний проект рішення.

Його колега,  голова фракції «Солідарність» Євген Ткачук зауважив, що ідея вибору споруд за конкурсною основою має свої плюси, але потрібно зважати на деякі деталі.

«Мені, як підприємцю, підходить така ідея конкурсного вибору МАФів, але тут не буде все чесно. Підприємці, які мають більше коштів будуть вигравати тендери. Тому потрібно прописати в проекті, що першочергово потрібно надавати дозволи луцьким підприємцям. Бо приїде з Києва підприємець і потім за гроші буде здавати ці приміщення», – зауважив депутат.

Депутати Луцької міської ради не підтримали проект рішення.