У Луцьку для боротьби зі злочинністю встановлять камери відеоспостереження

Члени комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту вирішували проблеми, що в майбутньому змінить криміногенну ситуацію в місті. Питання озвучили, 26 серпня.

За останній рік кількість злочинів по місту Луцьку зросла на 38% у порівнянні з минулорічним показником. Основними причинами цього є економічна складова країни, війна на Сході та тривалий процес переходу від міліції до поліції.

Депутат Луцької міської ради від фракції «Солідарність» Артем Запотоцький нагадав та озвучив ще одну не менш важливу проблему, вирішення якої могло б допомогти уникнути росту злочинності.

«Важливою проблемою є відсутність відеонагляду за вулицями міста. Ми рухаємось в правильному напрямку і вже з наступного року ця проблема буде вирішена, що значно зменшить відсоток злочинності у місті. Наша комісія повинна тримати це питання під контролем», – наголосив депутат.

Окрім того, серед найважливіших проблем цієї сфери є невідповідність обсягу роботи правоохоронців та заробітної плати, відсутність вихідних та низька чисельність штату. На сесії міськради також обговорюватимуть перехід полісменів з авто на піший патруль. Така новація, за словами Артема Запотоцького, так би мовити, «дозволить патрульним залізти в кожну щілинку».