Одне з сіл приєднають до Луцька

Питання розвитку Луцька та приєднання найближчих сіл до міста вже кілька років обговорюється депутатами Луцької міської ради. Новий проект співпраці погоджували на комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту, 26 серпня.

Місто Луцьк найближчим часом вичерпає свою земельну спроможність, тому міська влада активно вирішує цю проблему. Один із варіантів – приєднання до міста найближчих сіл. І хоча багато сільських рад скептично налаштовані щодо цього питання, найбільшої згоди та консенсусу вдалося досягти із селом Прилуцьке, яке готове співпрацювати із міською владою.

Село Прилуцьке доволі перспективне для міста, адже на його території можна побудувати житловий масив у 20-30 тисяч людей. Прилуцьке ж у свою чергу, в обмін на землю хоче провести за рахунок луцького бюджету деякі реформи в медичній, культурній та економічній сферах села.

Депутат Луцької міської ради від фракції «Солідарність» Артем Запотоцький підтримав таке рішення, проте вніс деякі пропозиції щодо подальшого руху в цій сфері діяльності.

«Ми стикаємось із нерозумінням простих людей, що будуть робити із їхніми землями. Потрібно провести глибоку роботу та пояснити населенню сіл, що ніхто не буде забирати їхні городи та землі безкоштовно, що їм буде надана матеріальна компенсація. Особисто в мене часто запитують люди, чому Луцьк хоче забрати їхні городи? Нам потрібно уникнути спекуляцій на цю тему», – резюмував депутат.

На його думку, варто провести інформаційні бесіди із членами селищних рад та проконтролювати, щоб жителям сіл правильно пояснили позицію міста, описали переваги такої співпраці. Адже їхня необізнаність напряму призупиняє рух проекту.

Члени комісії одноголосно підтримали ініціативу.