У Луцьку комплексно вирішуватимуть проблеми з земельними ділянками для учасників АТО

Питання виділення земельних ділянок воїнам АТО вже не перший рік гостро обговорюється на сесіях Луцької міської ради та комісіях. Проблема полягає в тому, що місто Луцьк не має достатньої кількості землі, якої потребують сім’ї учасників бойових дій, а заявок у черзі вже більше, ніж півтори тисячі. Віднайти раціональне зерно у цій ситуації на земельну комісію прийшла об’єднана спілка учасників АТО на Волині, 25 серпня.

Депутат Луцької міської ради, очільник Луцького міського осередку партії «Солідарність» Євген Ткачук нагадав, що ще в 2013 році він озвучив депутатський запит, який підтримали на сесії. У ньому йшлося про те, що «усі вільні землі під будівництво першочергово надавались учасникам та сім’ям учасників АТО та інвалідам І групи».

«Ми особисто виїжджаємо із сім’ями на ділянки, дивимось їх, погоджуємо їх разом. Інша справа, що не всі хочуть ці ділянки, інколи відмовляються. Якщо ця земельна ділянка є вільною, ми її надаємо без проблем. Запрошую усіх на комісії із земельного кадастру, можете особисто спостерігати як ми вирішуємо питання, щоб не виникало різних звинувачень щодо нашої компетенції. У нас все відкрито та прозоро тут вирішується», – наголосив Ткачук.

Окрім того, піднімалось питання щодо майбутніх будівель забудовника Віктора Чорнухи, голови наглядової ради ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536», який пообіцяв 12% житлової площі надати атовцям.

В свою чергу, комісія вирішила або збільшити виділений відсоток квартир, або провести тендер серед забудовників, які можуть запропонувати кращий варіант. Детальніше цю пропозицію обговорюватимуть на сесії. Євген Ткачук заявив, що цілком підтримує таку ініціативу.

«По-перше, землю для Чорнухи ми ще не надали, це питання ще в процесі вирішення. Якщо хтось запропонує кращі умови, то я тільки за. По-друге, до кожної сім’ї потрібно підходити індивідуально, комусь потрібно видавати одно-, комусь дво-, комусь трикімнатні квартири. Я не проти того, щоб будинки будували не луцькі інвестори, але де для цього мені потрібно познайомитись із ними особисто. Забудовник повинен бути надійним, а не наобіцяти, а через рік перепродати ділянку», – зауважив депутат.

В результаті обговорення члени комісії погодились, що вирішувати питання щодо розподілу земель для учасників АТО потрібно комплексно. Тому, найближчим часом буде підніматись питання щодо інвентаризації земельних ділянок, реєстру учасників АТО за порядковим номером, щоб кожен знав своє місце в черзі та на найближчому Дні депутата буде обговорюватись ідея створення тендеру для забудовників.

Із відповідними запитами Євген Ткачук звернеться до влади на черговому пленарному засіданні.