Орендарі площадки в заповіднику «Старий Луцьк» зобов’язались зберегти історично-культурну пам’ятку міста

Орендарі торгової площадки за адресою Кафедральна, 13 документально підтвердили, що не зруйнують історичної пам’ятки Луцька. Про це стало відомо на земельній комісії, 22 червня.

Справа в тому, що на території будівництва об’єкту археологи віднайшли середньовічну кераміку, тому депутати Луцької міської ради наполягали на тому, щоб орендарі підписали відповідні документи щодо збереження історичних пам’яток.

Депутат Луцької міської ради, голова Луцької міської організації партії «Солідарність» Євген Ткачук запевнив членів комісії в тому, що орендарі вже документально затвердили свою обіцянку зберегти історичну цінність об’єкту.

«Підприємці все документально затвердили, підписали все з печаткою. Ніяких проблем не повинно виникнути. Їм навпаки вигідно зберегти історичну пам’ятку, адже це притягує клієнтів», – зауважив Ткачук.

На думку депутата заповідник повинен притягувати, а не відштовхувати туристів, а зараз «Старий Луцьк» не є в задовільному стані. «Я закордоном бачив на власні очі, як приватні підприємці прямо в історичних частинах міста відкривають заклади, які користуються шаленим попитом, вони процвітають. Тому я надіюсь, що Луцьк перейме їхній досвід», – наголосив Ткачук.

Члени комісії детальніше обговорюватимуть питання на найближчому пленарному засіданні.