У Луцьку не хочуть обирати керівників комунальних навчальних закладів й установ освіти на конкурсній основі

Депутати Луцької міської ради із фракції «Солідарність» не підтримали внесення змін у проект «Про затвердження Положення про управління освіти Луцької міської ради». Свою позицію вони озвучили на сесії Луцької міської ради, 25 травня.

Згідно запропонованих змін до діючого проекту керівники комунальних навчальних закладів й установ освіти назначатимуться за результатами публічного конкурсного відбору. Депутат Луцької міської ради від фракції «Солідарність» Олександр Козлюк зазначив, що на зараз діє постійна комісія, яка займається цим питанням, тому потреби вносити зміни до проекту він не бачить.

Депутат Луцької міської ради від фракції «Солідарність» Наталія Бунда зауважила, що конкуренції серед очільників навчальних закладів й так вистачає. «Я взагалі була здивована, коли цей проект був винесений на сесію повторно. Мені здалось, що ми дійшли спільного рішення і консенсусу. Стосовно повторного проекту рішення, з доповіді я не зрозуміла його мети, аргументи є безпідставними, – резюмувала Бунда. – В нас освіта є на високому рівні, діти приймають участь в обласних, всеукраїнських, міжнародних олімпіадах і займають призові місця. Я не бачу тут ніякої проблеми, а створювати її штучно не потрібно. Всі є на своїх робочих місцях, кожна людина відповідає своїй певній посаді. Якщо ж мова йде про конкуренцію, то не потрібно її створювати, її й так вистачає», – наголосила депутат.

Депутат Луцької міської ради, очільник Луцької міської організації партії «Солідарність» Євген Ткачук подякував усім виступаючим за доповіді. «Дякую вам шановні колеги за висловлені точки зору, але чомусь всі вистуюпаючі боялись сказати правду. Всі ми знаємо, що освіта – це бажаний шматок на виборах. Це все переводиться в політику. Давайте лишимо в спокої освіту, а просто будемо тримати в тонусі діючих директорів. Нехай вони сюди не приходять, а працюють, займаються освітою.

Внесені в проект зміни депутати не підтримали.