«Солідарність» у Луцькраді не дозволила обмежити права навчальних закладів

На сесії Луцької міської ради, 25 травня обговорювали порядок та повноту оприбуткування комунальними закладами освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури, науки, спорту та фізичного виховання матеріальних цінностей, робіт та послуг, отриманих від благодійників.

Відповідно до проекту рішення кошти від меценатів, благодійників та батьків не повинні передаватись напряму працівникам комунальних закладів, а оприбутковуватись згідно бухгалтерському обліку. Надані кошти мають витрачатись на першочергові потреби комунального закладу.

На думку депутата Луцької міської ради, очільника Луцької міської організації партії «Солідарність» Євгена Ткачука проект на даний момент є «сирим», недопрацьованим, тому він голосуватиме проти ініціативи.

«Я є батьком і прекрасно знаю куди та на що використовуються здані мною кошти в батьківський комітет, адже перед нами звітуються за кожну копійку», – зауважив Ткачук.

Окрім того, депутат припускає, що потрібно зробити аналіз та розглянути питання, щодо виділення коштів на миючі засоби та інші потреби комунальних закладів з бюджету. Депутат Луцької міської ради з фракції «Солідарність» Олександр Козлюк підтримав колегу та наголосив на тому, що таке рішення обмежує права батьківського комітету.

«Справа в тому, що є такі меценати, які просто надають кошти і не питають на що вони будуть витрачені. Раз в півроку збираються збори на яких батьки обговорюють та вирішують на які потреби потрібно здавати кошти», – резюмував депутат.

Проект рішення не набрав потрібної кількості голосів, тому не був підтриманий міськрадою.