«Сміття воно не тільки під ногами, воно зараз розміщується на стінах міста», – Наталія Бунда про вивіски та зовнішню рекламу в Луцьку

Депутат Луцької міської ради від фракції «Солідарність» Наталія Бунда підтримала новий проект про концепцію розміщення та розвитку зовнішньої реклами та вивісок в місті Луцьку. Про це вона заявила на пленарному засіданні Луцької міської ради, 25 травня.

Згідно нового проекту міська влада буде прискіпливіше обирати вивіски та зовнішню рекламу міста. Причиною такого рішення був скандал через занадто велику та яскраву вивіску «Секон-хенду» прямісінько в центрі Луцька. На думку депутата неестетична реклама та яскраві вивіски псують красу та історичну автентичність нашого міста.

«Дана концепція крокує в ногу з сучасними тенденціями. Ми нарешті позбудемося того сміття, яке розміщення на наших будівлях. Сміття воно не тільки під ногами, воно в нас зараз розміщується й на стінах. Якщо підприємці не мають естетичного смаку, то треба чітко регламентувати порядок розміщення вивісок у Луцьку», – наголосила Бунда.

Депутат також зауважила, що потрібно зробити акцент не на фінансовій стороні, а на естетичній. «Я б не радила робити пріоритетним рішенням поповнення міського бюджету, в даній ситуації важливий зовнішній вигляд Луцька, Старого міста. Наше місто повинне бути красивим, естетичним та комфортним», – наголосила Бунда. Проект рішення підтримали усі депутати міськради.