Луцьк готовий до туристичного сезону

Депутат Луцької міської ради від партії «Солідарність», начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда проінформувала колег про те, що місто Луцьк готове до туристичного сезону. Про це вона повідомила на комісії з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму, 23 травня.

За словами депутата кількість туристів у Луцьку росте з кожним роком, відтак туристичний збір минулого року склав більше, ніж 115 тисяч гривень: «Цього року у нашому місті буде фестивальний бум, адже ми плануємо провести «Ніч у Луцькому замку», «Мандрівний вішак», «Поліське літо», Свято меду, «Бандерштат» та багато інших чудових подій», – наголосила Бунда.

Депутат зауважила, що кожного року хочеться розпочати туристичний сезон якнайкраще, у 2016 році новинкою стане відкриття театралізованих екскурсій. Окрім того, планується відкриття підземель стародавніх соборів, активно залучатиметься до заходів Луцький кликун, який сурмитиме та cповіщатиме події.

За словами Бунди в Луцьку активно діє Центр туристичної інформації, де всі бажаючі зможуть ознайомитись із усіма запланованими заходами міста, безкоштовно отримати мапу міста, проспекти та отримати в подарунок інформаційне видання «Луцьк від а до Я». Для користувачів інтернету є спеціально розроблені сайти, де можна віднайти будь-яку потрібну інформацію про наше місто.

Депутат зауважила, що Луцьк активно співпрацює із сусідніми державами та задіяний у багатьох міжнародних проектах. «Ми хочемо подолати стереотип, що в Україну не можна їхати, бо тут війна. І хоча ми активно співпрацюємо із європейськими країнами, в першу чергу маємо надію на активний внутрішній туризм», – наголосила Бунда.

Насамкінець, депутат зробила акцент на тому, що історичні споруди та пам’ятки архітектури міста потребують реставрації, ще одним мінусом є відсутність аеропорту та мала кількість потягів, які перетинають Луцьк.