Лучани передали книги на Схід

Члени Волинської територіальної організації партії Блок Петра Порошенка «Солідарність» перебували з робочим візитом у Волновасі. Приїхали вони не з порожніми руками, адже привезли україномовні книги для жителів регіону.

Вже майже рік «Солідарність» на Волині збирає книги для жителів Сходу. Кілька разів томики передавали на Донеччину, аби люди мали змогу читати книги рідною мовою. Днями делегація з Луцька побувала у Волновасі куди й привезла нову партію книг.

«Насправді тут дуже багато людей знають і люблять українську мову, але вони не завжди можуть нею послуговуватись, адже, як мінімум, не мають де придбати якісну українську книгу. До того ж, бойові дії призвели до закриття багатьох підприємств, а тому люди – без роботи й думають, як заощадити кошти на їжу, а не на книги», – розповідає голова Волинської територіальної організації партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка Роман Романюк.

У Волноваській бібліотеці розповідають, що зараз дійсно є попит на українську книгу, особливо серед дітей та молоді. До того ж у містечку немає книгарень, а найближча – у Маріуполі, за 60 кілометрів від міста.

До слова, керівництво району планує перевести з 1 вересня усі школи на українську мову навчання. Щоправда, наразі виникає проблема з забезпеченням школярів підручниками.

Усі охочі долучитись до акції «Українська книга на Схід» можуть приносити томики за адресою: м. Луцьк, проспект Волі, 29.