У Луцьку відсвяткували День перемоги

Традиційно в першій половині травня Українці відзначають День перемоги над нацизмом. Цьогоріч заходи з цієї нагоди відбулися й в обласному центрі Волині. Чимало лучан прийшли на меморіальний комплекс «Вічна слава», аби вшанувати тих, хто боровся за мир на своїй землі. Присутні згадували героїв минувшини та дякували бійцям, які нині захищають Україну на Сході. Одяг людей прикрашали традиційні маки – символ крові, пролитої на полях битв.

IMG_0188

Представники ветеранських організацій згадували полеглих вояків і дякували живим захисникам за їхній подвиг.

IMG_0193

Слова вдячності лунали і від героїв нинішньої неоголошеної війни на Сході України. «Сьогодні  хочу низько вклонитися вам, адже завдяки вашим розповідям, ми знаємо, що таке жахіття війни, що таке героїчні вчинки. Героями не народжуються – героями стають», – звернувся до ветеранів  учасник АТО, майор запасу Олег Кобилинський.

IMG_0195

Долучились до заходу й члени Волинської обласної організації партії Блок Петра Порошенка «Солідарніть». За словами очільника осередку Романа Романюка ми повинні пам’ятати ті страшні події, аби зараз не робити тих же помилок, коли українці були між двох вогнів та мусили воювати одне з одним. «Прикро, що через стільки років ми знову опинились на порозі війни», – зазначив він.

IMG_0346

Роман Романюк подякував ветеранам за те, що тоді мужньо боронили свою землю.

IMG_0303

Насамкінець відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятного обеліску.

IMG_0225 IMG_0198 IMG_0227 IMG_0356 IMG_0234