У Луцьку вшановували жертв війни у дусі пам’яті та примирення

В обласному центрі Волині 8 травня відслужили панахиду за загиблими у Другій світовій війні. Захід  відбувся на Меморіальному комплексі «Вічна слава».

IMG_2951

Минулого року Президент України Петро Порошенко своїм Указом започаткував нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення. Символом свята став червоний мак, дизайн якого розроблений з ініціативи Інституту національної пам’яті. Графічне зображення – своєрідна алюзія, яка з одного боку уособлює квітку маку, а з іншого –  кривавий слід від кулі.

IMG_2955

У Луцьку представники різних конфесій відслужили панахиду за загиблими. Символічно, що цього річ цей день співпав з поминальною неділею.

IMG_2972

Присутні згадали жертв Другої світової війни, а також помолились за чоловіків, які віддали своє життя на Сході України, аби зараз ми мали мир на своїй землі. Загиблих вшанували хвилиною мовчання.

IMG_2979

Долучились до заходів й представники обласного осередку партії Блок Петра Порошенка «Солідарність». «Сьогодні ми не повинні ділити загиблих на армії, чи згадувати хто на якій стороні воював. У війни – своя правда. Ми схиляємо голову перед усіма, то захищав свою землю і молимось, аби війна більше не постукала у наші двері», – зауважив голова Волинської обласної організації партії Роман Романюк.

IMG_2991

Насамкінець присутні поклали квіти до пам’ятного знаку «Поранений солдат».

IMG_3046

IMG_2960

IMG_2984

IMG_2993

IMG_2995

IMG_3072

IMG_3061

IMG_3074