Лучанам розповіли про дні пам’яті та примирення

Активісти Волинської обласної організації партії Блок Петра Порошенка «Солідарність» провели інформаційну акцію з нагоди відзначення днів пам’яті та примирення.

IMG_2926

Цього року лише вдруге Україна відзначає 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення. Тож не усі люди ще до кінця знають про свята та їх символ – мак. Дизайн його розробив Сергій Мішакін. А мак – це своєрідна квітка, яка водночас виглядає, як кривавий слід від кулі.

IMG_3108

Перед панахидою за загиблими у Другій світовій війні, яка відбувалась у Луцьку на меморіальному комплексі «Вічна слава» активісти партії Блоку Петра Порошенка «Солідарність» чіпляли жителям обласного центру квітки.

IMG_2942

Опісля акція продовжилась на центральній площі міста. Окрім того, партійці роздавали інформаційні буклети про дні пам’яті та примирення, символ свята та видатних постатей, які у різних арміях боролися проти нацизму.

IMG_2949

«Тепер і ми беремо європейські традиції та у ці дні згадуємо усіх, хто боронив рідну землю. Ми пам’ятаємо їх подвиги і дякуємо за самопожертву мільйонів», – зауважив голова Волинської обласної організації партії Блок Петра Порошенка «Солідарність» Роман Романюк.

IMG_3084

Лучани з цікавістю слухали інформацію про дні пам’яті та примирення й охоче дозволяли прикріпити до одягу маки.

IMG_3087

IMG_3092

IMG_3099

IMG_3099