У Луцьку сперечалися, хто має призначати директорів шкіл

Депутати Луцької міської ради від фракції «Солідарність» не підтримала внесення змін до рішення міської ради «Про затвердження Положення про управління освіти Луцької міської ради». Про це йшлося на сесії міськради, 27 квітня.

На розгляд депутатів виносилось питання, яке стосувалося освіти в місті. А саме – призначення директорів загальноосвітніх навчальних закладів. Наразі керівника ЗОШ призначає управління освіти з погодження міського голови. Однак, деякі обранці громади вважали, що це, нібито, не відображає думки громади і хотіли, аби директорів погоджувала сесія.

Проте, на думку багатьох таке рішення носитиме політичну складову, яка не має бути в освіті. До того ж, саме громада обирає міського голову, а відповідно й довіряє йому управління багатьма процесами, в тому числі й призначення директорів шкіл.

На думку депутата Луцької міської ради з фракції “Солідарність” Наталії Бунди це рішення ставить під сумнів кваліфікаційний рівень керівників навчальних закладів міста та обов’язки міського голови. Наталія Бунда зазначила, що батьки учнів виступають проти створення батьківських фондів.

«Міський голова є для того, щоб нести відповідальність за вчинки керівних кадрів навчальних закладів. Його посада відповідає тим обов’язкам, якими він наділений. Із рішення випливає, що батьки самі ж входячи в батьківські комітети та розподіляючи кошти, ставлять під сумніви свої ж вчинки. Це питання не надумане, воно реальне, це те, що запитують у мене батьки», – зауважила депутат.

У підсумку депутати міської ради вирішили залишити все, як є, а відповідно обранці громади не погоджуватимуть кандидатури директорів шкіл.