У Луцьку хочуть повернути паперову звітність щодо обігу алкогольних та тютюнових виробів

У Луцьку планують відмінити наказ про затвердження форм звітності щодо виготовлення та реалізації алкогольних та тютюнових виробів. Звернення обговорювали на комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, 25 квітня.

На думку членів комісії не всі магазини у віддалених районах міста мають можливість подавати електронну звітність щодо обігу алкогольних та тютюнових виробів. У зв’язку із відсутністю доступу до інтернету не всі продавці можуть надіслати звіт, окрім того, багато магазинів не мають електронних ключів. Ці фактори можуть призвести до того, що підприємці працюватимуть за «тіньовими» схемами, що суттєво зменшить міський бюджет.

Депутат Луцької міської ради із фракції «Солідарність» Петро Нестерук ініціював відповідне звернення до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. «Особисто я нещодавно спілкувався із підприємцем, який працює на прикордонній території. Як виявилось, там немає можливості відправляти звіти навіть по 3G. Окрім того, не всі представники старшого покоління вміють користуватись новітніми технологіями», – зауважив депутат.

На думку Петра Нестерука доцільним буде можливість подавати звіти як в електронному, так і в паперовому вигляді. Проект рішення підтримали всі члени комісії.