У Луцьку думають, як покращити екологічну ситуацію

В обласному центрі Волині давно говорять про те, аби перевести транспорт на екологічний. Йшлося про це й 20 квітня під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

На розгляд членів виконкому виносилось питання про проведення конкурсу на перевезення пасажирів. В умовах зазначалось, що перевізник мав надати автобуси екологічного стандарту не нижче Євро 2. Голова Волинської обласної організації партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка, члена виконкому Роман Романюк зауважив, що не розумію, чому саме такий показник.

«Ми весь час говоримо, що треба покращувати екологію. Хочемо, аби центральними вулицями курсували лише тролейбуси, але допускаємо до перевезення автобуси класу Євро 2. Це ж машини, яким вже по десять років», – зауважив він.

За словами начальника управління транспорту та зв’язку Анатолія Миронюка автобуси екологічного стандарту Євро 5 поки дуже дорогі. Наразі в Луцьку їх має лише одне підприємство й то у кількості три машини.

«Тоді пропоную провести конкурс, але заключити договір не на п’ять, а на три роки. Ми дамо змогу й перевізникам планувати роботу й, можливо, до того часу місто визначиться з екологічною стратегією», – запропонував Роман Романюк. Члени виконкому підтримали його ініціативу.