У Луцьку хочуть віддати відчужені землі Міноборони учасникам АТО

Члени комісії з питань земельних відносин та земельного кадастру обговорили раціональність використання відчужених земельних ділянок наданих у користування Міноборони та звільнення їх від податків. Відповідний звіт підготовлений департаментом фінансів та бюджету обговорювали 20 квітня.

На думку членів комісії не всі землі виділені під військові містечка, гуртожитки, госпіталі, музеї використовуються раціонально та не повинні бути звільненими від сплати податків.

За словами депутата Луцької міської ради, голови фракції «Солідарність» Євгена Ткачука потрібно детальніше вивчити питання, адже загальна сума податків перевищує 800 тисяч гривень. «Дві ділянки із переліку по вул. Стрілецька, 12 та Ківерцівська, 1 включені на відчуження і їх можна використати під забудову житла учасникам АТО та їх сім’ям », – наголосив депутат.

«Оскільки їхнє подальше використання в компетенції Міністерства оборони нам потрібно звернутись в Департамент фінансів та бюджету, щоб вони надали відповідні документи, підготували звернення до депутатів, які представляють волинську область для того, щоб вони посприяли у рішенні передачі земельних ділянок територіальній громаді. Особисто я, як помічник народного депутата України Дмитра Лубінця теж підготую звернення», – зауважив Ткачук.