У Луцьку хочуть навести лад з парковками

Наразі триває процес впорядкування питань, які пов’язані з паркуванням у Луцьку. Про це йшлося 20 квітня під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Ні для кого не секрет, що ситуація з місцями для паркування у Луцьку – критична. Тож влада вирішила збільшити кількість парковок та дати можливість підприємцям працювати у цьому напрямку.

Розпочали роботу з Старого міста, адже всім відомо, що, у так звані, «базарні» дні поблизу замка ніде яблуку впасти. Тож туристи, замість фото на фоні пам’ятки отримують світлини з автівками. Заважає це і людям, які проживають на старих вуличках, адже часто водії паркуються навіть на клумбах.

Тож, нещодавно, приватне підприємство виграло конкурс і відтепер буде впорядковувати там парковки. Про встановлення тарифу на послуги з паркування транспортних засобів йшлося під час засідання виконавчого комітету.

За словами голови Волинської обласної організації партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка, члена виконкому Романа Романюка дуже добре, що місто взялось за встановлення тарифів. «Дуже часто буває, що власники парковок видумують ціну й невиправдано беруть чималі кошти. Вважаю, що влада повинна контролювати процес», – зауважив він. Посадовець висловив сподівання, що незабаром у Луцьку буде лад з місцями для паркування авто і це додасть плюсів нашому місту.