Луцький парк хочуть зробити європейського рівня

В обласному центрі Волині продовжують готуватися до Великодня, тож 16 квітня відбулось прибирання парку 900-річчя Луцька до якого долучились й члени партії Блок Петра Порошенка «Солідарність» Петро Нестерук та Сергій Романчук.

IMG_1936

«Я прочитав про ініціативу підприємців прибрати парк і вирішив теж долучитись, адже частина його прилягає до мого округу», – розповідає член фракції «Солідарність» у Луцькій міській раді Петро Нестерук. Приєдналися до ініціативи й його благодійний фонд «ДІЗАР» та ГО «Квітка Полісся».

IMG_1914

«Однак, більшість людей, які сьогодні вийшли на толоку – це місцеві жителі», – запевняє депутат. За його словами зараз він намагається зруйнувати стереотип, що людям хтось щось винен. «Коли ти долучаєшся до процесу. Щось змінюєш сам, то потім більше цінуєш це. Саме тому я радо сприймаю ініціативи лучан і всіма можливими засобами намагаюсь їх підтримати, адже лише об’єднавши зусилля ми можемо змінити життя на краще», – додає Петро Нестерук.

IMG_1931

Він розповів, що має чимало спогадів про цей парк, адже тут пройшло його дитинство. «Я теж тут виріс, пам’ятаю, як у річці рибу ловив. Тут навіть черепахи були», – розповідає член партії «Солідарність», член виконавчого комітету ЛМР Сергій Романчук. Зараз він проживає в іншому мікрорайоні, однак хоче, аби його діти приїздили сюди відпочивати, а згодом приводили й своїх дітей. «Хочу, щоб вони бачили як тут гарно, чисто й затишно», – наголошує він.

IMG_1930

В рамках толоки не лише прибирали. Так, були встановлені лавочки та таблички з закликом прибирати після себе сміття. «Також ми встановимо смітники, адже якщо їх не буде, то сам парк перетвориться на смітник», – зауважив Петро Нестерук.

IMG_1950

Також він розповів, що вже є домовленості про облаштування в парку 900-річчя Луцька футбольного поля зі штучним покриттям та тренажерів для занять спортом. «Я думаю, що коли тут займатимуться спортсмени, то й смітити перестануть», – додав Сергій Романчук. Організатори висловили сподівання, що незабаром парк стане європейського зразка й усі лучани прагнутимуть приїздити сюди на відпочинок.

IMG_2016

Усіх, хто долучився до акції частували смачним болгарським бограшем та українським салом. Фольклорний гурт «Чачка» створив для присутніх святкову атмосферу та подарував чимало чудових пісень та забав для наймолодших учасників акції.

IMG_1948

IMG_2001

IMG_1996

IMG_2049