Депутати Луцькради думали, як зберегти Старе місто

Депутати Луцької міської ради не підтримали створення дорадчого органу, який слідкуватиме за історичним середовищем Луцька. На думку депутатів луцької міської ради із фракції «Солідарність» цей орган буде створений із порушенням юридичних норм.

Депутат Луцької міської ради із фракції «Солідарність» Наталія Бунда попрохала колег не підтримувати проект. «Нажаль, в нас, українців, є одна негативна риса – не брати на себе відповідальності. Всі бачать проблеми руйнації Старого міста, але виникає питання чому ми спокійно дивимось як воно руйнується? Чому ніхто не складає план реставрування історичних пам’яток, а лише про це говорить? Повірте, що органи міської влади прекрасно справляються із своїми обов’язками. В нас є давно напрацьовані проекти втрачених забудов, – наголосила Бунда – Звучали заклики, давайте збережемо історичні рештки міста. А я не хочу зберігати рештки, я хочу реставрувати їх, а для цього потрібні інвестиції. Тому, кожен із тут присутніх повинен бути причетним до цього», – зазначила депутат.

Голова Луцької міської організації партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка Євген Ткачук наголосив на юридичних проблемах, які виникають із земельними ділянками старого міста.

«На законодавчому рівні є проблема в Старому місті. Люди юридично не можуть приватизувати ці ділянки. Тому й відбувається руйнація. В нашому місті обов’язково мають бути пам’ятки культури, але для цього повинні залучатись кошти на реставрацію. Є управління, хай працюють. Будуть ініціативи від депутатів – ми підтримаємо», – зауважив депутат. Рішення не підтримали.