У Луцьку бойкотують артистів

Нещодавно створена лучанами петиція про заборону проведення на території міста концертної діяльності артистів, які гастролюють на території Російської Федерації активно обговорювалась як членами громадських організацій, міською владою, так і просто містянами. Іскрою для вогнища обурення став запланований на квітень виступ дуету Потап і Настя.

25 березня, на комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту депутати Луцької міської ради затвердили відповідний проект рішення та винесли його на сесію, де відбудеться детальніший розгляд проблеми.

На думку ініціаторів петиції виступи артистів, які активно гастролюють на території Російської Федерації є неповагою до держави, вони принижують честь і гідність громадян.

Підтримав активістів й депутат Луцької міської ради з фракції «Солідарність» Артем Запотоцький. На його думку петиція є обґрунтованою, проте потребує ретельнішого та індивідуального розгляду списку бойкотованих артистів. «Я підтримую цю петицію, але вважаю, що потрібно пройтись окремо по кожному артисту, бо їхній список з часом збільшується. Визначати та обговорювати кандидатів можна за допомогою електронних звернень та особистих звернень громадян до міської ради», – наголосив депутат.

Пропозицію підтримали члени комісії.