У Луцьку займуться патріотичним вихованням молоді

У Луцьку планують створити комунальний заклад «Центр національно-патріотичного виховання». Про це повідомили під час комісії з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму, 24 березня.

Як зазначила експерт з європейських програм та транскордонного співробітництва Тетяна Лерантович цей проект передбачає виховання толерантного, патріотичного суспільства. Окрім того, новий комунальний заклад буде займатись краєзнавчою роботою, посиленням військового самоврядування, активно залучатиме до співпраці учасників АТО.

Ідею створення патріотичного осередку підтримала голова комісії, депутат Луцької міської ради з фракції «Солідарність» Наталія Бунда. На її думка міська рада повинна прийняти принципове рішення щодо цього питання.

«Час не говорити про патріотизм, а робити вже щось для нашого майбутнього. Центр нам такий потрібний, на цьому етапі потрібно консолідувати зусилля міської ради і навчально-виховних закладів», – зауважила депутат.

Позитивно відгукнувся про «Центр національно-патріотичного виховання» депутат Луцької міської ради з фракції «Солідарність» Андрій Авраменко. На його думку Луцьк може опиратись на досвід інших міст, в яких подібні комунальні заклади вже функціонують. «Ми можемо врахувати досвід Івано-Франківська, Одеси, врахувати їх помилки. Тому Луцьку в цьому плані буде легше», – наголосив Авраменко. Бюджетом міськради на цей проект вже затверджені кошти у розмірі 350 тисяч гривень, відкриття «Центру національно-патріотичного виховання» планують у червні або липні.