У Луцьку перейменовують вулиці

Члени фракції «Солідарність» долучились до обговорення щодо змін назв вулиць під час комісії з питань впорядкування назв вулиць міста, 22 березня.

Голова Луцької міської організації партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка, очільник відповідної фракції у Луцькраді Євген Ткачук підтримав ідею зміни назви вулиці Московської на вулицю імені В’ячеслава Хурсенка. На думку депутата цей відомий музикант та композитор, а також лучанин удостоївся того, щоб в його честь було названо вулицю обласного центру.

 «Зараз в нас є вулиця Московська, але це нонсенс! Її потрібно перейменувати однозначно. Є два звернення від лучан, які проти зміни назви, але вони написані в неадекватній формі, їх навіть не потрібно розглядати, просто взяти до уваги. Хурсенко був моїм товаришем, чудовою та геніальною людиною. Я жив на тій вулиці більше двадцяти років і впевнений, що лучани не проти перейменування. Тим більше, що на попередній комісії це рішення було підтримане одноголосно», – наголосив Ткачук.

 Окрім того Євген Ткачук зауважив, що до процесу перейменування потрібно долучати журналістів, інформувати та доносити до лучан думку про те, що вулиці все ж потрібно перейменувати. Наразі жителі міста побоюються, що у разі перейменування вулиць їм потрібно буде витрачати власні кошти на переоформлення документів на житло.

 «Єдині затрати будуть в юридичних фірм, які зареєстровані за тими адресам. Для мешканців не буде ніяких проблем із документами та ніяких витрат. Нам потрібно зобов’язати ЖКГ забезпечити організацію зустрічей із жителями вулиці Московської та надати роз’яснювальну інформацію щодо перейменування», – запропонував депутат.

 Колектив Східноєвропейського університету імені Лесі Українки подав пропозицію назвати одну з вулиць Луцька на честь князя Вітовта Великого. Цю ініціативу підтримала депутат Луцької міської ради з фракції «Солідарність» Наталія Бунда. Вона зазначила, що супротив з боку жителів буде завжди, але потрібно пам’ятати з якою метою вулиці планують перейменовувати.

 «Завжди буде супротив з боку суспільства. Користуючись процесом перейменування буде дуже багато пропозицій від людей, які пропонуватимуть різноманітні кандидатури. Але потрібно пам’ятати, що нашою метою є формування історичної та культурної спадщини. Тому давайте приймати вольові рішення, брати на себе відповідальність і думати про майбутнє нашого міста та його жителів», – зауважила Бунда.

– See more at: http://volyn.solydarnist.org/?p=1760#sthash.yFA8tvWE.dpuf