У Луцьку «Солідарність» підтримує підприємців

«Якщо люди працюють, створюють робочі місця, платять податки,  то ми не повинні їм заважати», – вважає голова фракції «Солідарнсть» у Луцькій міській раді Євген Ткачук. Тож члени фракції підтримали підприємців з ринку «Шанс» 2 лютого під час сесії.

Начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала нагадав під час сесії, що договір оренди з власником ринку «Шанс», підприємцем Петром Шугаєм закінчився у березні 2015 року. Підприємець своєчасно подав матеріали на поновлення договору, тож управління підготувало рішення про поновлення договору оренди на п’ять років. У справу довелось втручатись й Феміді, адже депутати прийняли відмовне рішення, яке було оскаржене у суді. Питання щодо функціонування ринку виносилось на розгляд депутатів вже вп’яте.

Обранці ж запропонували продовжити договір оренди лише на рік, мовляв, нехай підприємець наведе лад на ринку й паркові, а тоді можна буде говорити й про продовження договору оренду. Окремі фракції взагалі заявляли про бажання створити комунальний ринок.

«Я не погоджуюсь. За рік люди взагалі нічого не встигнуть зробити. Ми повинні надати землю хоч б на три роки», – вважає Євген Ткачук. За його словами зараз там працює чимало дрібних підприємців, які з того контейнера платять податки та годують свої родини, тож не можна так ущімлювати права малого бізнесу, якому зараз й так не легко.

«Ми вже маємо приклади комунальних підприємств, які ледь на себе заробляють, не кажучи вже про прибутки. Треба дати людям нормально працювати», – переконаний Євген Ткачук.