Стрихарчук Сергій: Луцьку потрібні молоді депутати з «чистим минулим»

Кандидат у депутати Луцької міської ради Стрихарчук Сергій, який балотується у 27 виборчому округу міста від партії «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ», переконаний, що обласний центр Волині – одне з найперспективніших міст України.

Стрихарчук абсолютно нова людина в луцькому політикумі. У місті його знають як генерального директора ТОВ «Бетон Брук Сервіс». Це підприємство за короткий час стало одним із лідерів виробництва будівельних матеріалів.

Молодий кандидат знає, як застосувати свої організаційно-управлінські здібності, щоб результативно вирішувати проблеми громади, стати зв’язною ланкою між людьми та владою та зробити Луцьк європейським містом.

– Ви – людина бізнесу, яка непогано заробляє. Чому все ж вирішили йти в політику і балотуватись у депутати міськради?

– Загалом є три причини.

Перша. Мій досвід роботи показав, що наша система управління недосконала. У сфері житлово-комунальних послуг, а також у сфері державних замовлень, доводиться мати справу з різними бюрократичним моментами. Чинний міський голова Микола Романюк багато зробив для того, щоб подолати їх. Одне тільки відкриття Центру надання адмінпослуг полегшило життя кожному підприємцю міста. Та й жителі Луцька відчули позитивний ефект.

Однак у депутатському та чиновницькому корпусі залишаються кадри, які звикли працювати за старими схемами. Саме вони й є основою того бюрократизму, який ми поборемо в новій раді.

Я бачу в Миколи Романюка прагнення змінити цю ситуацію і готовий йому допомагати. І це друга причина.

– А третя?

– На жаль, депутат, який представляє мій округ у міськраді, не був активним. Наприклад, масштабні ремонти в дворах робили з ініціативи міського голови. Тому я йду в політику, щоб стати зв’язною ланкою між людьми та владою.

Громаді потрібен депутат, який чітко знатиме про її проблеми, доноситиме їх до міського голови і докладатиме всіх зусиль для їх вирішення.

У мене є бажання спростовувати певний стереотип, який існує в суспільстві. Своєю діяльністю я хочу продемонструвати виборцям, що новий, молодий депутат здатний бути рупором громади в міській раді, захищати її права і до останнього відстоювати її інтереси.

Моїм основним завданням у перші дні перебування як депутата – налагодити контакт між владою і громадою та забезпечити оперативну реакцію влади на проблеми громади.

– Із якою програмою йдете до людей?

Програми в традиційному розумінні ми не створювали, складаємо її спільно з виборцями.

Є цілі та завдання, які були сформовані першочергово, але конкретний перелік ми формуємо з виборцями разом. Під час кампанії «від дверей до дверей», я та мої агітатори спілкуватимуться з людьми. Ми виділимо п’ять найбільших проблем округу. Це і будуть мої перші завдання в міській раді.

– Чому Ви балотуєтеся від Блоку Петра Порошенка «Солідарність»?

Ми маємо спільні погляди з луцькою командою цієї партії щодо майбутнього нашого міста і формуємо команду з успішних людей, які себе не заплямували.

– Які основні проблеми існують на Вашому, 27, виборчому окрузі, і в який спосіб плануєте їх вирішувати?

– Поспілкувавшись з виборцями, я зробив висновки, що проблем на окрузі більш ніж достатньо. Відсутність зливних каналізацій, погане освітлення вулиць у нічний час, невпорядкованість майданчиків для сміттєвих баків, застарілі комунікаційні трубопроводи та погане дорожнє покриття в деяких дворах.

Першим моїм кроком на шляху вирішення вищезазначених проблем буде детальне вивчення справ та ознайомлення з ними міської влади. Адже нерідко трапляється, що влада недостатньо проінформована про стан окремих дворів міста. Це, власне, одне з завдань депутата.

Якщо про існуючі проблеми буде знати міська влада, то певна сума коштів буде закладена у міській бюджеті. І це вже буде першим кроком до вирішення поставлених завдань. Я готовий вкладати і власні кошти на вирішення побутових проблем в окрузі, а також долучати своє підприємство до благоустрою.

– Як Ви реагуєте на критику, і в якому випадку готові скласти депутатський мандат?

Критика дозволяє людині вдосконалюватись і бачити себе з боку. Тому адекватно і з вдячністю сприймаю критичні висловлювання на свою адресу і прислухаюся до них, якщо вони, звісно, доречні, справедливі, а не надумані.

Для мене важливо, аби мої виборці відчули результати моєї роботи. Якщо не виправдаю їхніх сподівань, я готовий поступитися депутатським кріслом більш достойній кандидатурі.

– На Вашу думку, в депутата міської ради достатньо повноважень, аби щось змінити в місті?

Одній людині важко щось змінити, їй потрібна підтримка однодумців. Ті повноваження, які є у депутатів на місцевому рівні, дозволяють їм здійснювати контроль за владою, слідкувати за належним використанням бюджетних коштів та й, у випадку порушень, звертатися до правоохоронних органів.

Але, тільки об’єднавшись в одну велику команду однодумів, політики працюватимуть продуктивніше та ефективніше. Робота в команді дає змогу радитися щодо конкретних проектів рішень і знати, що твою ініціативу підтримають колеги-депутати.

– Чи можете пообіцяти виборцям, що, пройшовши у міську раду за квотою Блок Петра Порошенка «Солідарність», Ви не «перефарбуєтеся» в інші партійні кольори і до останнього залишатиметеся зі своєю фракцією?

– Якщо всі члени фракції, до якої я входитиму, будуть однодумцями у важливих питаннях для міста і прийматимуть рішення, які не суперечитимуть моїм переконанням, я залишуся з Блоком Петра Порошенка «Солідарність».

Я – людина принципова, маю свої бачення щодо роботи в раді і впевнений, що мої внутрішні переконання нікому не вдасться змінити чи підкупити.

– Яка Ваша основна мотивація брати участь у місцевих виборах 2015 року?

Сформувати в міськраді нову і молоду команду фахівців у різних сферах, яка ефективно працюватиме у раді. Молода кров, нові обличчя у політиці змінять сприйняття виборців всього політичного процесу в країні.

Молодь – це рушійна сила, яка проявила себе під час Революції Гідності, в зоні АТО. Нинішня молодь загартована і, я думаю, вона готова взяти на себе відповідальність за подальші зміни в країні.

Я звичайна людина, яка живе в Луцьку, знає проблеми лучан не за чутками. Я бачу в собі сили та можливості змінити ситуацію в місті. І я повинен скористатися цією можливістю.