Горохівське «Сонце любові» самотужки створює реабілітаційни центр

Благодійна місія «Сонце любові» уже 9 років опікується людьми з обмеженими можливостями, зокрема інвалідами-візочниками Горохова і району. На часі – створення у місті повноцінного реабілітаційного центру.

На сьогодні лідер громадської організації Ольга Дубінська уже знайшла можливість придбати масажний стіл, за допомогою Олексанадра Пизи знайшла частинку суми на нові вікна, але ще треба облаштувати побутову кімнату, душову, туалет. Та головне – це фахівці, яких треба знайти і мотивувати

«Потрібні масажист, психолог, реабілітолог. Роботи для них не буде багато, це година-дві на кілька днів. Я вважаю, що міська влада може прийняти програму, згідно якої робота спеціалістів буде оплаченою», – каже Ольга.

Крім того, що благодійна місія шукає меценатів, чимало речей інваліди придбали власним коштом. Пані Ольга пояснює: це треба для того, щоб люди цінували майно і розуміли, що не можна покладатися тільки на чужу милість, а більше розраховувати на власні сили.

Щоб відстоювати права людей з обмеженими можливостями, Ольга балотується в міську раду, бо ж сама прикута до візка і як ніхто розуміє особливі потреби осіб які не можуть повноцінно рухатися.

«Я хочу підказати владі, що треба зробити, аби інваліди мали усі зручності. Ми ж в Європу йдемо, а на пандусах спотикаємося, бо у нас роблять карикатури, а не пандуси. А це ж зручності і для мам з візочками, і для старших людей. Все це у нас в законодавстві прописано, тільки ж не виконується», – пояснює Ольга Дубінська.