Молодих у Волновасі вінчатимуть з волинськими вінцями

Нещодавно у Волновасі з’явилась перша Українська православна церква Київського патріархату. Народний депутат України від Блоку Петра Порошенка Дмитро Лубінець активно допомагає їй розвиватись. Неодноразово допомога надходила й з Волині.

IMG_0030

Нещодавно молода закохана пара у Волновасі виявила бажання здійснити таїнство вінчання саму в УПЦ КП. Однак, як виявилось, у церкві досі немає вінчальних корон.

Перш за все, вінчальні корони – це образ вінця Царства Небесного, символ мучеництва і знак того, що Творець увінчав людини, як царя всіх земних створінь. А для молодят вінці означають те, що на все подальше життя вони стають один для одного царем і царицею.

Тож помічник народного депутата Дмитра Лубінця, голова Волинської обласної організації партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка Роман Романюк  виявив бажання подарувати церкві вінчальні корони.

IMG_0033

«Я вважаю, що зараз ми повинні допомагати жителям Сходу усім, чим можна. Поява там церкви УПЦ КП – це дуже важлива подія. Ми одна нація, у нас повинна бути одна, українська церква. Те, що молоді люди захотіли там обвінчатись – неабияка подія. Тож я переконаний – передача вінця у Волноваху – це лише перший крок до нашого повного об’єднання у різних планах, в тому числі й релігійному», – зауважив він. Роман Романюк також побажав майбутньому подружжю довгих і щасливих років життя під мирним, українським небом!