На Ковельщині привітали краян з Днем Незалежності

В історії кожного народу є події і дати, які є для нього епохальними і доленосними. У ці серпневі дні найголовнішою і визначальною подією для українського народу є День проголошення незалежності України. В цьому році календар історії відраховує двадцять четверту річницю незалежності України.

Під синьо-жовтим прапором єдності у районному будинку культури селища міського типу Голоби відбулися районні урочистості з нагоди відзначення державного свята. Зібралися на захід керівництво районної влади, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, депутати обласної, районної, селищних, сільських рад, керівники підприємств, установ, організацій, районних осередків політичних партій, громадських організацій, представники духовенства та громадськість району.

DSC01420

Розпочався захід з Гімну України у виконанні хору працівників культури району «Вишиванка». Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Героїв, котрі захищаючи Україну віддали найдорожче – власне життя. Від учасників заходу до Обеліску Слави та місця спочинку славного земляка, голобчанина, Героя АТО – Станіслава Максимчука, були покладені квіти.

З найбільшим національним святом присутніх привітав голова Ковельської районної організації партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка, перший заступник голови райдержадміністрації Вячеслав Сидорук, зупинився на історичних моментах становлення української державності, проаналізував підсумки соціально-економічного розвитку Ковельського району. Він висловив слова вдячності військовим, волонтерам, трудовим колективам Ковельщини за щоденну, наполегливу працю, яка збагачує район та нашу державу.

DSC01473

За вагомий особистий внесок у справу розбудови незалежної Української держави, у реалізацію програм соціально-економічного розвитку Ковельщини, активну громадянську позицію та з нагоди 24-ї річниці незалежності України від обласної державної адміністрації та районної державної адміністрації було нагороджено Почесними грамотами та Подяками фахівців різних галузей, громадських активістів Ковельщини.

Громадськість селища та району, гостей свята привітали голова районної ради Ігор Верчук. З нагоди свята також вручив відзнаки обласної ради та районної ради жителям Ковельщини.

Своїми враженнями про становлення української держави та привітав з Днем незалежності України станичний Ковельської станиці Братства вояків УПА Волинського краю ім. полковника Клима Савура Сергій Козуля.

DSC01412

В усі часи український народ жертвував своїм найдорожчим – синами і дочками задля здобуття Україною незалежності. Ніхто і ніколи не чекав, що у мирний час нам, українцям, прийдеться відстоювати незалежність та цілісність нашої держави. Останніми у цьому списку стали Герої АТО. Саме вони сповна виконали та виконують конституційний обов’язок перед державою – захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України. З вітальним словом до присутніх звернувся учасник АТО Андрій Тітівалов.

Перший заступник голови райдержадміністрації Вячеслав Сидорук, голова районної ради Ігор Верчук, військовий комісар Ковельського об’єднаного військового комісаріату Сергій Гладун вручили 6 учасникам АТО, жителям Голобської селищної ради нагрудний знак «Учасник АТО» та двом – посвідчення учасника бойових дій.

У передсвятковий день на Ковельщину завітали представники Республіки Польща. До присутніх з вітальним словом звернулася голова ради Рицького повіту Республіки Польща пані Ганна Черська-Гонсевська.

Аматори художньої самодіяльності дарували присутнім незабутні хвилини радості. У поєднанні з виступами народні умільці виконували українські пісні, вкотре створюючи патріотичну атмосферу у залі. Народний хор працівників культури району «Вишиванка» виконав пісні «Живи Україно», «Ми козацького роду сини», «З Днем народження, Україно» виконало народне аматорське жіноче вокальне тріо «Чарівниці» районного будинку культури,  українську народну пісню «На городі коло хати» – виконав народний аматорський хор ветеранів війни та праці «Червона калина» районного будинку культури. Хвилюючими були виступи солістів районного будинку культури Світлани Рябчук, Анни Сліпчук.

Приємні враження своїми виступами дарували дует «Патріоти», дитячий хореографічний колектив «Сонечко», солісти, юнацький вокально-інструментальний колектив «Пульс» та квартет районного будинку культури, ансамбль народної музики «Дударик» Голобської дитячої музичної школи, вокальний колектив смт Люблинець та інші.

У фойє районного будинку культури була організована виставка робіт декоративно-прикладного мистецтва. Свої роботи, вишиті бісером ікони, представив увазі присутніх учасник АТО Андрій Слюсарчук з села Вівчицьк,  які зачарували усіх своєю силою духу автора, неймовірною красою та радували гостей своєю різноманітністю барв.

Святкування Дня незалежності України та Дня Державного Прапора України продовжується в населених пунктах району.