У Луцьку дбають про безпеку школярів

Лише місяць лишився до нового навчального року. Тисячі луцьких школярів 1 вересня підуть в навчальні заклади, аби здобувати знання. Однак часто навіть поблизу їх домівок на дітей чатує небезпека. Це питання підняв керівник Волинської обласної організації партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка Роман Романюк під час сесії міської ради.

«Поблизу ЗОШ №25 та Луцької гімназії №21 імені Михайла Кравчука встановлені знаки пішохідного переходу, але водії часто не помічають, або й ігнорують їх. Тож задля безпеки школярів прошу нанести нову розмітку дороги по вулиці Кравчука та Федорова, аби відновити позначення пішохідних переходів», – прохав він.

Луцький міський голова Микола Романюк розповів про те, що були проблеми з тендерами, однак зараз у місті почнуть наносити розмітку. Поблизу навальних закладів це робитимуть першочергово.

Окрім того, Роман Романюк підняв ще одну важливу тему. Не так давно у Луцьку розпочали ремонт дворових територій, але дуже багато доріг й надалі потребують чималої уваги. Одна з них поблизу ЗОШ №25 а ДНЗ №1 та №4.

«Щодня батьки малюків ведуть дітей у садочок, а у зв’язку з великими ямами нерідко діти просто не можуть самі йти цією дорогою. Мама з візочками дуже складно проїхати до сусідніх магазинів, адже колеса застрягають в дірках між асфальтом. Погіршується ситуація й під час опадів, адже фактично вся дорога перетворюється у озеро з величезними проваллями», – розповів очільник обласної «Солідарності».

Тож пропохав у цьому році провести поточний ремонт дороги та внести вулицю і перелік доріг, які потребують капітального ремонту на 2016 бюджетний рік.