«Солідарність» провела дітей з Волновахи додому

Майже півсотні дітей з супроводжуючими три тижні тому приїхали у Луцьк в рамках співпраці з містом Волновахою. Сьогодні їх проводжали на потяг, адже школярі повертаються у свої домівки.

IMG_7617

З ініціативи народного депутата України від Блоку Петра Порошенка Дмитра Лубінця Луцьк та Волноваха (Донецька область) підписали меморандум про співпрацю. Тож вже вдруге делегація діток зі Сходу побувала на відпочинку на Західній Україні. Частина з них перебували у таборі в Кузнєцовську, а частина поблизу обласного центру Волині, в таборі «Ровесник». Сьогодні вони знову зустрілись на вокзалі, аби повернутись додому.

IMG_7622

Представники Волинської обласної організації партії «Солідарність» прийшли попрощатися з дітьми. Ті ж з сльозами розповідали про друзів, яких доведеться лишити тут. До слова, багато старших дітей всерйоз задумуються вступати до наших вузів на навчання.

IMG_7627

Представник відділу освіти Волноваської райдержадміністрації Ірина Жежер зауважила, що насправді всі дуже відпочили. «Ми так звикли, що тут тихо і не стріляють…», –  зізналась вона.

IMG_7630

Під час перебування у таборі діти також мали нагоду відвідати Луцьк, побувати у замку, а також здійснити подорож у Берестечко на козацькі могили. «Це так неймовірно, доторкнутись до історії. Наше містечко молоде і там немає таких споруд. Ми дійсно вражені», – запевняють вони.

IMG_7633

Разом з «Солідарністю» благословити у дорогу прийшов отець Олександр. Він зачитав молитву та подарував волновасьцям іконки й проскурки.

IMG_7644

Голова луцького партійного осередку Євген Ткачук з сином підготували дітям солодкий подарунок – цукерки в дорогу місцевого виробника.

IMG_7642

«Я щиро радий, що ми з вами, разом показуємо, що Схід і Захід – разом, а Україна – єдина» – зазначив голова Волинської організації партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка Роман Романюк.