Луцьку молодь навчали, як стати успішним журналістом

Молодіжне крило «Солідарність» – Блок Петра Порошенка 8 червня організувало тренінг-лекцію «Як стати успішним журналістом». Чимало молоді відвідало захід, аби почути про премудрості професії.

IMG_6199

У кав’ярні «Druzi forever» зібралось чимало молоді, яка хоче спробувати себе на журналістській ниві. Примітно, що лише представниці жіночої статі прийшли на захід.

IMG_6205

Лекторами виступили редактор «Волинського інформаційного порталу» Ольга Булковська та ведуча політичного ток-шоу «Протилежний погляд» Галина Падалко. Вони розповіли про премудрості роботи у своїй сфері.

IMG_6221

Галина Падалко підготувала матеріал про те, як знімати ток-шоу. За її словами є кілька етапів зокрема все починається з підбори теми. Опісля треба визначитись з гостями. Також формуються блоки, записуються бліци та невеличкі сюжети, які пускають між розмово мами. Важлива складова шоу – написання сценарію. Коли ж його затвердять відбувають репетиції, а згодом й зйомка передачі.

IMG_6188

«Часто ми намагаємось спрогнозувати, як поведуть себе гості. Ми не раз пробували це зробити, готували відповідно різні сценарії розвитку, але здебільшого люди – не прогнозовані», – зауважила ведуча.

IMG_6266

Редактор «Волинського інформаційного порталу» Ольга Булковська пожартувала, що демотиватори «Мати журналіст – горе в родині» – це реальність. Вона розповіла про специфіку роботи у інтернет-журналістиці. За її словами в першу чергу такі ЗМІ вирізняє оперативність. Так, журналісти не мають часу для написання матеріалів, тож змушені все робити онлайн.

IMG_6231

Окрім того, в інтернет-виданнях немає вихідних, адже новини потрібні постійні. Щодо специфіки тексту, то в першу чергу новина має бути лаконічною і зрозумілою. «В інтернеті люди багато не читають. Тому треба підлаштовуватись під це», – зауважила вона.

IMG_6280

У слухачів виникло чимало запитань до редактора.