У Маневицькому районі привітали дітлахів з Днем вишиванки

Представники районного молодіжного осередку Маневицької організації «Солідарність» долучилися до проведення свята в Новорудській та Градиській школах, де привітали всіх присутніх з цим чудовим патріотичним святом зі словами:  «Сьогодні той день, коли кожен із нас  розуміє, що наша країна – це Україна, яка має багатовікову історію, розвинену культуру, цікава своїми народними традиціями та звичаями.

SDC15627

Як шотландський кільт, грузинська черкеска, індійське сарі, так і українська вишиванка є знаковим національним одягом. І хоча ми майже забули про магічну силу дивовижних візерунків на вишиванках, але інша сила – сила краси,  як і раніше зачаровує кожного з нас. Як ми знаємо, існує багато різновидів української вишиванки, бо у різних куточках України  кожна майстриня прагнула перенести у вишиванку певні кольори, красу оточуючої природи, символізуючи – птахів, рослин, тварин, стихій. Акція «Вдягни вишиванку» має показати приклад для всіх українців, а саме для дітей, адже вишиванка належить  до духовної культури українського народу. Тому, завдання  для кожного з нас прищепити, прилучити наших дітей до української пісні, українського мистецтва вишивки, українських традицій, та звичаїв, а саме головне– це до патріотизму, бо «Держава починається з кожного із нас»!

SDC15617

Власникам найкращих вишиванок подарували книги про українських відомих діячів,  пам’ятні місця, скарби та ключові історичні події України.