На Волині змагались юні рибалки

На Волині відбувся перший дитячий риболовно-спортивний фестиваль «Юний рибалка». Близько 50-ти дітей віком від 7 до 15 років взяли участь у першому риболовно-спортивному фестивалі «Юний рибалка», який проходив у суботу, 25 квітня у с. Кричевичі Ковельського району, Волинської області. DSCN5106

Члена Луцької міської організації партії Блок Петра Порошенка «Солідарність», віце-президент Федерації риболовного спорту Волинської області, В’ячеслав Теліцин, зауважив, що організація мала на меті популяризувати рибальство як корисне проведення дозвілля серед дітей та молоді, та долучити юних учасників до риболовного спорту. В рамках фестивалю відбулись риболовні змагання, спортивні конкурси та забави, майстер-класи від чемпіонів України з риболовного спорту, ну і, звичайно ж, частування традиційною рибальською юшкою.

Варто зауважити, що участь у заході взяли не тільки хлопчики, а й дівчатка, а це яскраво демонструє, що риболовля є цікавою і для них, на відміну від стереотипних думок, нібито, суто чоловіче заняття. Усіх учасників нагородили дипломами та пам’ятними призами. Однак, самі діти, які взяли участь у заході, в один голос говорять, що для них головне – незабутні емоції, які вони отримали від участі у заході.

DSCN5204

Член «Солідарності», віце-президент Федерації риболовного спорту Волинської області, В’ячеслав Теліцин, зазначає, що такі фестивалі дають можливість навчити дітей рибалити «правильно», за всіма законами риболовного спортивного жанру, та разом з тим освоювати премудрості рибальства.

«Це, наче у футболі, тренери вишукують відомих футболістів, у той час як багато талановитих дітей є у пересічних міських чи сільських командах, їм просто потрібно відкрити двері у світ великого спорту та реалізувати свій спортивний талант. Так і в риболовному спорті: багато обдарованих рибалок, які б хотіли займатися риболовлею на професійному рівні, просто не мають можливості чи не знають як це зробити. Тому наша Федерація вирішила проводити дитячі риболовно-спортивні фестивалі у невеликих містах та селах, щоб показати їх юним мешканцям, що ловити рибу – це не просто веселощі, а ще й спортивний виклик та жага до перемоги. Може, хтось із тих дітей, яким ми сьогодні через проведення фестивалю, відкрили захоплюючий світ рибальства, у майбутньому стане чемпіоном України і навіть чемпіоном світу! Тоді, кожен з тих, хто долучився до організації та проведення таких заходів, відчуватиме і свій внесок у розбудову риболовного спорту. А сьогодні я бачив очі дітей, які світяться від задоволення, коли вони тримають вудочку, і це – основний показник того, що такі фестивалі потрібно проводити,» – підсумовує В’ячеслав Теліцин.

У Федерації риболовного спорту Волинської області кажуть, що це був перший рибальський фестиваль для дітей, але далеко не останній – такі заходи планують зробити хорошою традицією і проводити у інших районах Волинської області.