У Затурцях вшанували видатного державо творця

У Локачинському районі 17 квітня відбулись урочистості присвячені дню народженню видатного політолога, науковця, громадського діяча В’ячеслава Липинського. Волинська «Солідарність» вшанувала пам’ять відомого українця.

IMG_1164

При дорозі, у селі Затурці стоїть пам’ятник видатному українцю за покликанням та поляку за походженням – В’ячеславу Липинському.  Усім своїм життям він показував як потрібно любити і як боротись за свою державу.

IMG_1166

Науковець, історик, громадський діяч – не повний перелік всього, чим займався Липинський. Варто зауважити, що він один з першим виступав за об’єднання усіх навколо і задля майбутнього України.

IMG_1184

«Він хотів, аби національність та мова не грали роль у державотворенні. Він боровся і вірив у те, що держава таки буде. Нехай тоді його не прийняли сучасники, але зараз ми повинні повертатись до творів В’ячеслава Липинського, адже він лишив нам у спадок багато потрібних ідей та думок», – зауважив голова Волинської територіальної організації партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка Роман Романюк.

IMG_1171

До слова, до створення музею у Затурцях свого часу долучився й член партії Олег Савчук. Він зібрав понад 500 експонатів, відвідуючи рідних та знайомих Липинського.

IMG_1191